Digitala resurser

På den här sidan hittar du vilka ämnesdatabaser Svedala kommun prenumererar på. De är tillgängliga när du använder skolans nätverk. Vi listar också användbara lärresurser och länksamlingar.

Ämnesdatabaser

Via Alex författarlexikon kan du söka information om författare. Här finns också boktips.

Landguiden får du information om alla världens länder, om konflikter och organisationer. Texterna och statistiken som presenteras uppdateras med jämna mellanrum av Utrikespolitiska institutets redaktörer.

NE (Nationalencyklopedin) är ett uppslagsverk på nätet. Här kan du slå upp information och lära dig mer om det mesta. Du kan välja på att få en enkel eller en lång faktatext.

Via Retriever kan du få tillgång till artiklar från flera tidskrifter och tidningar.

Länksamlingar och lärresurser

På Länkskafferiet finns utvalda länkar till webbplatser eller digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Här kan du bland annat söka material inom ett visst skolämne.

SO-rummet är en gratis digital lärresurs och ett länkbibliotek för historia, religionskunskap, geografi och samhällskunskap. Här kan du hitta information till skolarbeten eller lära dig mer om något du tycker är intressant eller kanske svårt.

På  Matteboken kan du läsa om hur du räknar olika typer av matteuppgifter, du kan titta på förklarande filmer och du kan också göra övningsuppgifter. En jättebra sida om det är något du känner att du inte förstår eller något du behöver öva mer på.

UR (Utbildningsradion) skapar utbildningsprogram för alla i Sverige. Programutbudet är brett och ska skildra hela samhället och samtliga människogrupper. Du kan se alla UR:s program via NE play.