Nidstången (del 1 i Pax-serien)

Nidstången Bokomslag Nidstången
Pax
Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson
142

Serien handlar om bröderna Alrik och Viggo som precis flyttat till en mindre stad som heter Mariefred. Detta är ingen vanlig stad då det finns ett magiskt och hemligt bibliotek i staden.

Det magiska biblioteket är hotat, det finns nämligen en svarthäxa i staden som försöker komma åt det. Väktarna Estrid och Magnar är väldigt oroliga. När dem inser att de behöver hjälp så får de ett tecken på att det är på väg två korpväktare som ska hjälpa dem. Det visar sig att dessa korpväktare är Alrik och Viggo.

Även om varken bröderna eller väktarna tror på detta från början så blir uppdraget att skydda staden och biblioteket snart deras och det finns mycket övernaturligt att skydda staden mot. Bröderna bor hos en fosterfamilj som är väldigt bra och tycker mycket om både Alrik och Viggo. Men svarthäxan skapar en förbannelse som snart ska ändra detta. Alrik och Viggo måste både skydda biblioteket och se till att få stanna kvar i Mariefred.

Boken handlar inte enbart om det magiska utan även om brödernas vardagsliv. Om elaka skolkamrater, föräldrar, syskonskap och att skilja på rätt och fel. En bok som har det bästa av två världar.

Det är tur att serien fortsätter för det är en bok som är svår att släppa taget om.

Se gärna boktrailern nedan!