Baraskolan

Jag som jobbar på Baraskolans bibliotek heter Angela Carleson och är bibliotekarie. Jag delar min tid mellan Spångholmsskolan och Baraskolan.

Fotograf: Angela Carleson

 

 

 

 

 

 

Det bemannade skolbiblioteket är en viktig resurs för skolan och bibliotekariens uppgift är att i samarbete med lärarna sprida läslust och bygga upp och stärka elevernas informationskompetens. På Baraskolans bibliotek finns det mer än 4300 böcker. Av dem är drygt 1300 skönlitterära böcker. Jag köper in nya böcker flera gånger per termin, så kika in ofta så du inte missar något spännande. Finns det någon särskild bok du tycker jag ska köpa in så kom förbi och tipsa!

Alla klasser har fasta bibliotekstider och då brukar jag bland annat boktipsa, ha högläsning, prata om viktiga biblioteksord och låta barnen berätta om sina egna boktips. Dessutom är eleverna förstås alltid välkomna in för att låna en bänkbok eller en bok att läsa hemma. Baraskolans bibliotek är en del av skolans Mediatek och är alltid öppet men bemannat är det på tisdagar och torsdagar. Kom förbi då om du vill ha hjälp med att hitta en bok eller kanske bara vill prata böcker!

Via bibliotekskatalogen kan du hitta böcker och andra medier som finns på skolbiblioteken i Svedala kommun. Du söker genom att skriva sökord i sökfältet som finns högst upp på sidan. Bra sökord är bokens titel, författare eller ämne. Om du loggar in kan du även låna, se vilka böcker du har lånat, reservera en bok och göra omlån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och din pin-kod. Kontakta skolbibliotekarien om du inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter.